Sanaderov cimer je zadovoljan: Bolje on nego silovatelj, razbojnik ili trgovac drogom

TOMISLAV PRLIĆ, zatvorski cimer Ive Sanadera, mogao bi do kraja kolovoza biti pušten da se brani sa slobode, potvrdio je za Index njegov odvjetnik Goran Mikuličić. To znači da bi Sanader, zbog prekapacitiranosti Remetinca, u kratkom roku dobio novog sustanara. Mikuličić kaže da je Prlićev premještaj kod Sanadera dobro "sjeo" njegovom klijentu.

"Bolje Sanader nego silovatelj"

"Iz ćelije sa šestoricom, došao je u ovu s jednom čovjekom, sigurno mu je ugodnije sa Sanaderom, nego u društvu nekog silovatelja, trgovca drogom ili razbojnika. Moj klijent je zadovoljan Sanaderom kao cimerom, ali to nije nešto na što bih trošio previše riječi", kazao je Mikuličić.

Kaznena djela za koja je Prlić tereti nisu nimalo bezazlena: on je jedan od 14 privedenih kojima je u jesen prošle godine određen pritvor zbog navodnog prikupljanja uloga brojnih građana i uvjeravanja da će njihov novac oploditi trgovinom devizama. Grupa se sumnjiči da je stekla protupravnu imovinsku korist od 45, 6 milijuna kuna.

Odbijeno svih sedam žalbi za puštanje, hoće li i osma?

Kad govori o puštanju Prlića, Mikuličić je vrlo oprezan: pritvor istječe 28. kolovoza i onda se čeka odluka istražnog suca o produljenju ili izlasku. U uskočkim predmetima pritvor može trajati do godinu dana, a u slučaju Prlić treba ispitati još nekoliko desetaka svjedoka, pa puštanje i nije tako izgledna opcija. Mikuličić je dosad ulagao žalbu za svih sedam rješenja o produljenju pritvora za Prlića i nijednom mu nije odobren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.