Sanader se vratio u Sabor: Zatražio mirovinu pa popio kavu s "barba Lukom"

BIVŠI predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader danas se pojavio u Saboru kako bi popio kavu s Lukom Bebićem i podnio zahtjev za zastupničku mirovinu.

"Kao što znate ja sam zastupnik još dva dana i do tada moram regulirat svoj status, pa ću vam reći da sam predao zahtjev za zastupničku mirovinu", kazao je danas u Saboru Sanader te je dodao kako je dolazak u parlament iskoristio i kako bi popio kavu sa stranačkim kolegom i prijateljem Lukom Bebićem kojega "nije vidio već godinu dana".

"Mora naći rješenje kako platiti režije"

Podsjetimo, Bebić je dijelom zaslužan i za puštanje Ive Sanadera iz remetinečkog pritvora, jer je založio svoju kuću za jamčevinu bivšeg premijera. "Mislim da je predsjednik Sabora napravio veliku stvar za mene kao prijatelja i pokazao da prijateljstvo nije kao vremenska nepogoda", kazao je danas Sanader. Premijer je od supruge i prijatelja skupio rekordnu hrvatsku jamčevinu od čak 12,4 milijuna kuna. Zahtjev za mirovinu možda dolazi i iz razloga što Sanader, nakon što su mu blokirali račune, nema novca za život.


U subotu je njegov odvjetnik Goran Suić kazao kako su posjetili Sanaderove poslovne prostore u Šarengradskoj ulici kako bi vidjeli što će s njima. "Njemu su sada svi računi blokirani i mora naći rješenje kako plaćati režije i dalje živjeti", kazao je u subotu Suić te je dodao kako su raspravljali što napraviti sa poslovnim prostorima i na koji način riješiti račune i poslove s bankom.

Šetali ga po Saboru

Sanader u ovom mandatu nije puno sjedio u Saboru. Prvo je bio na premijerskom mjestu do srpnja 2009. godine pa se prvi puta povukao iz politike i napustio čelo Vlade i Sabora. No, prošle godine se predomislio te je u listopadu tražio aktiviranje svoga zastupničkom mandata.

Njegovo prvo pojavljivanje u Saboru je izazvalo šok među zastupnicima, a bilo je i problema sa mjestom na kojem će sjediti. Prvo se sjeo među SDP-ovce od kuda je ubrzo otjeran, a na njemu određeno mjesto nije mogao sjeti jer se Klub HDZ-a dogovorio da ga zauzme Ana Lovrin. Nakon dugo natezanja je Sanader pronašao svoje mjesto.

No, niti tamo nije dugo sjedio, jer je mjesec i pol kasnije došao nalog za njegovo uhićenje te njegov bijeg u Austriju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.