Ruski špijuni se uspjeli približiti na korak do Hillary Clinton



ŠPIJUNSKA afera u SAD-u sve se više zahuktava, posebno s novim saznanjima o tome kako je jedna od meta špijunaže bio bliski politički suradnik ministrice vanjskih poslova Hillary Clinton.

Alan Patricof, bivši financijski direktor kampanje Hillary Clinton za Senat, potvrdio je za londonski Times da je jedna od uhićenih osoba osumnjičenih za špijunažu radila na njegovom računu u jednoj njujorškoj financijskoj tvrtki.

Približi se vodećem financijeru

Cynthia Murphy je, po optužnici koju je nakon desetogodišnje istrage podnio FBI, dobila uputstva da se približi muškarcu, koji je opisan kao veliki skupljač novca i osobni prijatelj jednog člana trenutne vlade.

"Pokušaj malo pomalo izgraditi odnos s njim, i pomaknuti se dalje od isključivo radnog odnosa", stoji u uputi ruske obavještajne službe SVR, koju je presreo FBI.

"Nevjerojatno, van svake pameti"

Particof, jedan od glavnih ljudi za prikupljanje novca za Demokratsku stranku, rekao je da vjeruje kako je upravo on "ugledni njujorški financijer" spomenut u uputstvima. "To je nevjerojatno", rekao je.

Dodao je kako s Murphy nikad nije razgovarao "o bilo čemu drugome osim plaćanju računa i poreza", te da ga ona nijednom nije pitala o vladi, stranci, politici, niti "bilo čemu iole sličnome".

Barbara Morea, predsjednica tvrtke Morea Financial Services s Manhattana, potvrdila je da je Murphy godinama radila za tu tvrtku, te čak bila i potpredsjednica. Murphy je uhićena s muškarcem koji se pretvarao da je njen suprug Richard. Susjedi su izrazili čuđenje kad su čuli da je par, kojeg su opisali kao "oličenje predgrađa", uhićeni zbog špijunaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.