Ronko u strahu da mu HDZ-ovci ohrabreni bunikom nisu napravili "obred"

POLITIČKA akcija, ako se tako može nazvati, paljenja lampiona ispred jumbo plakata SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Požege Zdravka Ronka, u najmanju ruku izazvala je strah kod tog kandidata. Naime, Ronko je uvjeren kako su mu lampione ispod plakata palili politički oponenti iz HDZ-a i to uz "obred", što ga je dodatno uznemirilo.

...išao je taj u svetu zemlju...

"Ante Šolić, predsjednik požeškog HDZ-a zajedno sa svojih dvadesetak 'igrača' od kojih su neki Miroslav Crnjac, Vedran Neferović i Kristina Čuljak pale lampione ispod mojih plakata i vrše nekakav obred. Kakav, nije mi poznato, ali se nadam da to nije uz pomoć bunike", zabrinuto će Ronko za Večernji list, posebice kada je čuo da se čelnik lokalnog HDZ-a vratio s hodočašća iz Svete zemlje gdje je molio za njega.

No iz HDZ-a danas su opovrgnuli kako oni stoje iza obred ispod plakata SDP-ova kandidata,a Šolić je kratko komentirao da njegova stranka nema ama baš nikakve veze s lampionima, već da ih pali - narod.

... za Ronka niti ne molim...

"U Svetu zemlju išao sam moliti za sebe, svoju obitelj i za sve ljude dobre volje. Molio sam se i za svoje neprijatelje, a Ronko ne spada ni u jednu ni u drugu kategoriju", kaže Šolić za Večernji o svojem spiritualnom putovanju.

Inače, sami građani bili su iznenađeni ovakvim političkim performanceom s lampionima. Neki su bili uvjereni čak i da su se dogodile teške prometne nesreće, do onih kojima je odmah bilo jasno što se krije iza lampiona.

Čitulje na požeški način

"Palili su lampione ispod plakata čime su valjda željeli prikazati da je Ronko politički mrtav. Cijela priča meni nalikuje srpskim 'čituljama'", komentar je jednog od čitatelja Indexa koji nam se jutros javio ogorčen razinom političke predizborne kampanje.

M.M.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.