Rončević opet s flasterom došao u Sabor: Tko ga je ovaj put porezao?

BIVŠI ministar obrane Berislav Rončević opet se jutros u saboru pojavio s flasterom, ovaj put iznad lijeve sljepoočnice.

Za one koji slabije pamte skrivene političke poruke, ovdje valja reći da je sličan performans s flasterom izveo i krajem studenoga prošle godine, dva dana prije njega isto je učinio i Ivo Sanader, a cilj njihove bizarne igre bio je da ne odgovaraju na novinarska pitanja na tu temu.

Kako im je krenulo nakon toga, očekivalo se da će im se flasteri ogaditi doživotno i da ih neće koristiti ni onda kad se zaista ozljede: u samo dva tjedna od prve flasterske akcije, Rončević je za "aferu kamioni" nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, a Sanader je pobjegao u Austriju, ali je ubrzo spremljen iza rešetaka.

Spada li u trivijalu ovo bilježenje o tome gdje propali političari na svojoj oznojenog glavi lijepe flastere? Mi bi rekli da se radi o vrlo ozbiljnoj političkoj analizi, s tek malim natruhama teorije zavjere. Kako se polovica političke elite iz vremena kad je Rončević bio ministar trenutno hladi u hrvatskim zatvorima, ima li jednostavnijeg načina da se odašalje kodirana poruka? Vjerojatno ne. 






Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.