Rimac objavio video. U utorak otkriva serijski C_Two, imat će novo ime

Screenshot: YouTube

RIMAC je objavio video u kojem najavljuje novi C_Two.

Zapravo je riječ o serijskoj izvedbi C_Two modela kojem su iz Rimac Automobila namijenili novo ime, što će otkriti za nešto više od dva dana.

Pogledajte video najave.

Prve fotografije C_Two modela u potpuno serijskoj izvedbi pojavile su se prije nekoliko dana.

Na Facebook stranici visitstaranovalja osvanule su fotografije vrlo vjerojatno Rimca C_Two koji je najavljivan s novim imenom početkom lipnja.

I dok se čeka službena objava i otkriće prvog modela u serijskoj izvedbi, Rimac je na svom Fejsu objavio video s testiranja jednog takvog modela na pisti u Zemuniku.

Napisao je da "svaki dan po dva svjetska novinara testiraju proizvodnu verziju automobila koji je dizajnirao, razvio i proizveo u Hrvatskoj, usprkos svemu". 

"Dobili su priliku testirati Hypercar prije nego što kreću isporuke na stazi i cesti, i to bez naše prisutnosti. To je nešto sto se ne događa bas često, stoga očekujemo vrlo relevantne rezultate testova" napisao je Rimac. 

Ovo nije nikakva novost za stanovnike zadarskog zaleđa i otoka Paga, gdje su također obavljene testne vožnje za svjetske novinare. Rimac je prije tri godine to odredište odabrao za kampanju za prototipni C_Two.

Proizvodnja četiri vozila mjesečno

Vijest o početku serijske proizvodnje Rimac je objavio početkom godine nakon što je predserijska faza proizvodnje počela u prosincu. 

Mate Rimac tada se oglasio na Fejsu i rekao da je pred Rimac Automobilima važna godina.

"Hodam ovdje i gledam kako se nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve ovo slaže - kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja raste i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Kapa dolje ljudima koji su omogućili da se ovo dogodi. Svi njihovi potpisi bit će na svakom kupčevom automobilu - i figurativno i doslovno", napisao je Rimac na Facebooku. 

"Pred nama je važna godina"

"Gledamo prema budućnosti. U prosincu smo počeli s proizvodnjom predserijskih vozila, a sada napredujemo prema serijskoj proizvodnji C_Two-a. Predserijski automobili koristit će se za daljnja manja podešavanja, testove homologacije i trajnosti, eksperimentiranje s trimom, podešavanje NVH-a i globalnu ocjenu proizvoda. Pred nama je važna godina. Cijenimo vašu podršku na svakom koraku", objavili su iz Rimac Automobila početkom godine. 

Sam Mate Rimac je na Facebooku napisao da će, ako sve bude po planu, u ovoj liniji proizvesti brojne automobile u 2021. godini. 

Sastavljanje svakog C_Two automobila trajat će otprilike pet tjedana, skraćujući vrijeme proizvodnje na pola u usporedbi s principom statične proizvodnje izvan proizvodne linije, koju koriste pojedini drugi proizvođači super-sportskih automobila. Novi proces u punom će kapacitetu omogućavati izgradnju četiri finalna proizvodna vozila mjesečno. 

Nijemci o C_Two snimili dokumentarac

O Rimčevom C_Two snimljen je i dokumentarac. Njemački Welt je o nastanku modela snimio dokumentarni film. 

"Naporno radimo kako bismo oblikovali auto onako kako smo ga zamislili - nova vrsta hiperautomobila koja omogućava ekstremne performanse električnog pogona i novo vozačko iskustvo za vozača. Istovremeno, bit će to tehničko remek-djelo i s inženjerskog gledišta. C_Two će imati novi doživljaj vožnje, visoko komunikativnu upravljivost i prvoklasnu dinamiku koja će definirati naš novi auto. Želimo da ovaj auto bude intuitivan i iskoristiv, ali istovremeno oštar i sposoban. Proces testiranja i ugađanja je krucijalan za osiguranje ispunjenja naših obećanja. Voziti C_Two će biti nešto potpuno drukčije", rekao je Rimac. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.