Riješen slučaj otmice u SAD-u za koji je policija mislila da je prevara

Foto: 123rf

PRAVNIK s Harvarda osuđen je na 40 godina zatvora nakon što je 2015. godine oteo Denise Huskins iz Kalifornije.

Radilo se o otmici koja je uspoređivana s filmom "Nestala" jer policija nije vjerovala da je otmica istinita.

Priznao otmicu


Matthew Muller je priznao krivnju za otmicu Denise Huskins. Rekao je kako je provalio u kuću u kojoj su ona i njezin dečko spavali te kako ih je vezao i drogirao.

Nakon što ju je držao dva dana i tražio otkupninu, pustio je Denise, a ona se pojavila nekih 600 kilometara dalje od svojeg doma iz kojeg je oteta. Nakon toga se povukla u osamu i zatražila odvjetnika.

Slučaj je postao popularan širom SAD-a, jer policija nije vjerovala da se radi o otmici nego o isceniranom slučaju. Okolnosti otmice su bile čudne o podsjećale na film "Nestala" u kojem supruga glavnog lika lažira svoju otmicu.

Uhićen nakon druge provale

Muller je optužen tek nakon što je uhićen zbog provale u drugu kuću. Policija je tada dobila nalog za pretres njegovog doma i pronašla dokaze koji su ga povezali s otmicom Denise Huskins.

Policija se gospođi Huskins ispričala, a ona ih je u ožujku prošle godine tužila jer su joj okaljali ugled kao i za druge štete koje su joj nanijeli. Tužitelji su u sklopu nagodbe tražili 40 godina kazne za njega iako je maksimalna kazna za to djelo doživotna zatvorska kazna.

Majka gospođe Huskins je pisala sudu u kojemu je prigovorila ovakvoj ulici je njezina kći navela kako je seksualno zlostavljana, dok je počinitelj kažnjen samo za otmicu.

Vlasti su ispričale kako je Muller pomoću pištolja za omamljivanje i replike pravog pištolja zaprijetio gospođi Huskins i njezinom dečku. Pribavili su i snimku na kojoj otmičar govori kako će ih omamiti elektrošokerom ako se budu opirali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.