U RESTORANU Lanterna u Dramlju kod Crikvenice mladi zagrebački turisti su na računu za dvije "midi pizze" obaviješteni da su platili i dvije kune za kutije u kojima je hrana bila, dok je za Index vlasnik restorana Robert Beljan rekao kako njemu u toj naplati nema ništa sporno jer to svi rade.
Na 100 pizza zarade 50 kuna
"To vam je isto kao kada gost posebno traži ketchup pa mu ga onda posebno i naplatimo", tvrdi vlasnik restorana Beljan te kaže kako ta kutija nije reklamni materijal jer na njoj nema znaka ili potpisa restorana u kojem je pizza kupljena. No, njegov restoran na toj kutiji ipak zarađuje jer nabavna cijena za sto kutija je 150 kuna. Na 100 pizza koje se prodaju, restoran zaradi 50 kuna.
Iz Udruge Potrošač nam tvrde kako u toj naplati kutija za pizzu nema ništa sporno, ako je ona uredno prijavljena i cijena se nalazi na računu. Naši mladi zagrebački turisti koji su svoju prvu kutiju za pizzu u životu platili u Dramlju tvrde da se ne ljute zbog te dvije kune, ali kažu i kako bi se možda i žalili da za to nisu saznali tek u povratku u Zagreb. Bilo kako bilo, taj račun ih je dobro nasmijao dok su se kroz gužve na autocesti probijali do hrvatske metropole.