KORONAVIRUS

Rekord u Argentini, dnevni broj zaraženih premašio 10.000

Foto: EPA

ARGENTINA je zabilježila rekordan dnevni porast od 10. 550 slučajeva covida-19 u srijedu, reklo je ministarstvo zdravstva, čime se broj ukupnih slučajeva povećao na 370.188 dok se zemlja bori da obuzda epidemiju i polako nastoji otvoriti krizom pogođeno gospodarstvo.

Južnoamerička zemlja poznata po proizvodnji žitarica uvela je strogu karantenu u ožujku što je početno pomoglo usporiti širenje virusa, no sada ubrzano sustiže druge teško pogođene zemlje u regiji, uključujući susjedni Čile gdje je novi val epidemije usporio.

Latinska Amerika postala je žarište svjetske pandemije, s najvišim brojem oboljelih i umrlih, dok regionalno gospodarstvo naglo posustaje zbog čega će teško osiromašiti milijuni ljudi. 

Izvješće objavljeno tijekom noći pokazuje da je još 276 ljudi umrlo od covida-19 u 24-satnom razdoblju od podataka noć prije, što je ukupno 7839 smrtnih slučajeva u zemlji.

Vlada lijevog centra predsjednika Alberta Fernandeza produljila je karantenu u glavnome gradu Bueno Airesu i okolini do kraja kolovoza.

U tom je području broj zaraženih najveći.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.