Ratni veterani u Sarajevu pretukli novinara, udarali ga palicama

Foto: Klix

FOTOREPORTERI portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans fizički su napadnuti na prosvjedima bivših boraca koji su danas blokirali glavnu cestu na Skenderiji u Sarajevu, javlja Klix.

>> Kaos u Sarajevu, veterani blokirali cestu i razbijaju aute

Prilikom fotografiranja događaja koji je paralizirao glavni grad Bosne i Hercegovine, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera portala Klix.ba i bez razloga fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne ozlijede.

Fotoreportera portala Klix.ba prvo je napala jedna žena koja je zatražila da prestane fotografirati prosvjed te da joj preda aparat. Nakon što je to odbio nastalo je komešanje prilikom čega ga je opkolilo desetak drugih ratnih veterana koji su ga udarali šakama i metalnom palicom.

Nakon intervencije policije i kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti fotoreporter je odveden na sigurno, nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda.

Podsjetimo, prosvjedi bivših boraca pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, organizirani su u isto vrijeme kada i sjednica Doma naroda, a eskalirali su blokadom glavne ceste na Skenderiji.

Prethodno su poručili da će blokirati ulice ako se do 15 sati u zgradi Parlamenta FBiH ne učini nešto po pitanju njihovih zahtjeva, a budući da je i Parlament u svojevrsnim blokadama, bivši borci su ispunili svoje "obećanje".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.