Radnička fronta u akciji: Splićani prosvjedovali protiv nosača, završili u postaji pomorske policije

Foto: Radio Dalmacija

ZBOG TRANSPARENATA uvredljivog sadržaja, skupina Splićana danas je završila u postaji pomorske policije u splitskoj gradskoj luci. Sa transparentima su došli pred punkt koji je američka mornarica postavila u gradskoj luci dok je pred lukom usidren nosač na nuklearni pogon Harry S. Truman. Na jednom od transparenata pisalo je: "NATO ubojice djece". 

Policija prosvjednicima postavila uvjet za nepokretanje prekršajnog postupka

U splitskoj policiji su na potvrdili da su pozvali četvoricu prosvjednika na razgovor u službene prostorije pomorske policije. Utvrdili su da postoji osnov za pokretanje prekršajnog postupka, i to zbog članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, no rukovodeći se načelom oportuniteta, postupak nisu pokrenuli, ali su to uvjetovali time da prosvjednici ne dolaze sa transparentima sve dok nosač ne otplovi, a što bi trebalo biti sutra. Nakon razgovora i dogovora o nepoduzimanju daljnjih akcija, prosvjednici su pušteni iz službenih prostorija. Kako nam je pojašnjeno u policiji, nisu ni bili ni privedeni, ni uhićeni.

"Protivimo se imperijalističkoj politici, i ovaj nosač sudjeluje u ubijanju djece"

Jedan od prosvjednika se legitimirao kao Zoran Burić iz Radničke fronte. Evo što je kazao Radio Dalmaciji o prosvjedu.

"Protivimo se imperijalističkoj politici NATO-a i Amerike. Mislimo da ovaj nosač aviona sudjeluje i u ubijanju djece jer njihove bombe nisu toliko pametne da razlikuju teroriste i djecu. Želimo da izađemo iz tog pakla. Žao nam je što nemamo dovoljnu podršku, ljudi se boje i policije. Ovo je izgleda policijska država. Kada smo došli, desetak policajaca je na nas išlo", kazao je Burić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.