Radili jedno jutro: Usred sezone inspekcija zatvorila Carpe Diem Beach

USRED sezone inspekcija je zatvorila poznati hvarski klub Carpe Diem Beach u uvali Stipanska na otočiću Marinkovac u arhipelagu Paklenih otoka.

Zatvoreni pred vikend

Carpe Diem Beach radio je tek jedno jutro. U petak, taman prije vikenda, inspekcija je zatvorila klub jer centralna kuhinja nije imala minimalne tehničke uvjete.

"Ogorčeni smo. Nije nam jasno kako je do ovoga moglo doći kad je glavni državni inspektor Kovačević izdao naputak da se u sezoni objekti ne zatvaraju, nego se izdaju mandatne kazne. Ovo je napravljeno kako bi se opstruirao naš vrlo uspješan rad. Carpe Diem obogatio je ponudu Hvara, o tome pišu svjetski mediji, nije samoreklama. Klub smo otvorili u četvrtak, čekali smo sve dozvole i onda su nas u petak zatvorili", kaže Tia Svirčević, PR Carpe Diema.

Nije samo klub zatvoren, zatvoreni su i zahodi, koje bi trebali koristiti kupači, a sad ne mogu, kao i ormari s generatorima. Što u slučaju izbijanja požara? O tome inspekcija kao da nije razmišljala.

Kako doskočiti problemu?

Tia Svirčević kaže kako nastoje doskočiti problemu, koji nisu očekivali. Imaju sve dozvole da mogu raditi po sistemu klupica, što bi im omogućilo da gostima ipak pruže uslugu kakvu očekuju. Još, međutim, nisu dobili odobrenje za takav rad.

Mnogi ugledni gosti svraćali su do Stipanske kako bi ručali u svom omiljenom restoranu, no naišli su na - zatvorena vrata. Kao da ovo samo po sebi nije dosta, po Upravi Sunčanog Hvara već mjesec dana rovari policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.