Mladići u Puli bakljama gađali članove queer kolektiva tijekom nastupa

Foto: Facebook

POLICIJA je uhitila trojicu mladića koji su tijekom nastupa queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo u dvorištu društvenog centra u Puli bacili dvije baklje na pozornicu. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su dvojica 18-godišnjaka i maloljetnik počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi sa zločinom iz mržnje.

Mladići su pirotehnička sredstva bacili s prozora na četvrtom katu. Nitko nije ozlijeđen, a mladići su uhićeni brzom policijskom reakcijom. Policija navodi kako je napad bio motiviran spolnim opredjeljenjem ili rodnim identitetom drugih osoba. Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Nastup House of Flaminga je održan u organizaciji Procesa, udruge za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava, povodom obilježavanja Mjeseca ponosa. Queer kolektiv je nastupao tijekom dvije večeri, u petak i subotu, a spomenuti incident se dogodio tijekom drugog nastupa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.