Putin pozvao međunarodne stručnjake da otvore crnu kutiju iz srušenog Su-24

Screenshot: RT/YouTube

RUSKI predsjednik Vladimir Putin je pozvao britanske i druge međunarodne stručnjake za zrakoplovstvo da prouče crnu kutiju iz lovca-bombardera Su-24 koji je Turska srušila krajem prošlog mjeseca.

Zahtjev stiže nakon što je ruski premijer Dmitrij Medvjedev sugerirao da rušenje mlažnjaka predstavlja casus belli, odnosno opravdanje za rat.

"Što su zemlje u 20. stoljeću činile u sličnim situacijama? Započeo bi rat," rekao je Medvjedev za RT koji uživa podršku Kremlja. "To je bio direktan napad na stranu državu. U sadašnjoj situaciji rat je najgora stvar koja bi se mogla dogoditi. Zbog toga je odlučeno da se ne posegne za simetričnim odgovorom na ono što je učinila Turska."

> The Hill: Rusija ima potporu međunarodnog zakona, SAD bi Turskoj trebao reći da je pogriješila

Kremlj je nakon rušenja aviona učestalo odbacio optužbe da je prekršen turski zračni prostor, što je potkrijepljeno satelitskim snimkama. Putin je jučer navečer medijima pokazao crnu kutiju iz lovca-bombardera i rekao da je od ministarstva obrane zatraženo da je ne otvara dok međunarodni stručnjaci ne budu u prilici istražiti sadržaj.



"Koliko ja razumijem, podaci o letu će nam pružiti priliku da razumijemo putanju Su-24 od trenutka kad je poletio do trenutka kad se srušio," rekao je Putin prema citatu IBT-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.