Pupovac: Neka Rašković kaže s kim je bio u hotelu, vrbovao ga je Karamarko

Screenshot: HRT

POTPREDSJEDNIK SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je večeras u Dnevniku HRT-a da Mirko Rašković koji je jučer uskratio potporu koaliciji Hrvatska raste i na samostalnim konzultacijama s predsjednicom rekao da je "žrtva pritisaka" mora reći "je li slobodan čovjek".

"Tko pritišće Raškovića reći će on sam. Ali neka kaže i gdje je bio u srijedu za vrijeme konzultacija. Neka kaže i s kim se sreo u hotelu i o čemu su razgovarali," rekao je Pupovac i dodao da predstavnici nacionalnih manjina ne dopuštaju pritiske izvana, niti ih provode iznutra. 

Pupovac je odbio direktan odgovor na pitanje je li Rašković lažni branitelj. "To moraju reći relevantne institucije, ja sam obaviješten o svemu što je relevantno, a on bi trebao reći o drugim stvarima."

Upitan o eventualnom isključenju Raškovića iz stranke, Pupovac je u pažljivom i pomirljivom tonu rekao da će o tome odlučiti u razgovoru s članstvom i izvršnim odborom.

"Ako mu je potrebna pomoć mi smo je spremi pružiti. Ako je zatočenik mi ćemo ga osloboditi, mi nismo ISIS da siječemo glave," rekao je.

Pupovac je tijekom razgovora rekao da je Raškovića "vrbovao" predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.