Prvi takav slučaj: Britanac umro u Australiji od ugriza morske zmije

Foto: 123rf

BRITANSKI državljanin umro je nakon što ga je u Australiji, dok je lovio ribu iz svog čamca, ugrizla morska zmija, objavila je lokalna policija, a prenosi BBC.

22-godišnjeg mladića zmija je ugrizla u četvrtak ujutro oko 9 sati po lokalnom vremenu, u trenutku kada je vadio mrežu iz mora. Ribario je u blizini otoka Groote Eylandt, na obali Sjevernog teritorija, saveznog teritorija Australije.

Hitna služba stigla je na mjesto nesreće, no nisu uspjeli spasiti mladića.

Prva zabilježena smrt od ugriza morske zmije u Australiji

Ovo je, čini se, prva zabilježena smrt od ugriza morske zmije u Australiji, piše BBC.

Tijelo mladog muškaraca odvezeno je istog dana na obdukciju u obližnji grad Borroloola, izjavila je policija Sjevernog teritorija.

"Pružit ćemo svu potrebnu podršku obitelji britanskog državljanina koji je preminuo na području Sjevernog teritorija i u stalnom smo kontaktu s australskim vlastima“, rekao je glasnogovornik britanskog Visokog povjerenstva.

Policija nije dala informaciju o kojoj vrsti morske zmije se radi.

Otrovne, ali ne i smrtonosne

Morske zmije vrlo su otrovne, no zbog toga što rijetko dolaze u kontakt s ljudima, nema puno slučajeva ugriza, piše BBC.

"Mladić stvarno nije imao sreće. Uglavnom su to vrlo nježne životinje i ronioci često rone s njima. No prilikom pecanja, mogu se zaplesti u mreže i postati opasne iz straha ili zbog nanesenih ozljeda", izjavio je za BBC profesor Bryan Fry sa Sveučilišta Queensland.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.