PREDSJEDNIČKI IZBORI

Proveli smo dan s Bandićem: "Vjerujem u malog čovjeka, u korumpirano smeće"

Screenshot: Index

 "JESTE li vi Milan Bandić?" gotovo preko leđa mi je preskočila djevojka u pokušaju da se rukuje s mojim sugovornikom u jednom zagrebačkom kafiću

"Sud kaže da jesam, Ministarstvo uprave me drži kao taoca tvrdeći da sam i dalje Dario Juričan", odgovorio joj je.

Nudi brzu, jednostavnu i dostupnu korupciju

Čovjek koji je bio Dario Juričan, pa Milan Bandić, pa nezakonitim rješenjem ponovno Dario Juričan, pa sudskom odlukom koju Ministarstvo uprave ne provodi opet Milan Bandić usred skupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu pristao nas je povesti na koruptivnu šetnju Zagrebom.

Redatelj dokumentaraca o Ivici Todoriću, snimljenog prije Gazdinog pada, i o Miroslavu Kutli počeo je snimati film o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i toliko ga je opčinila razgranatost i svojevrsna jednostavnost Bandićeve (gradonačelnikove) koruptivne mreže da je odlučio zaustaviti proizvodnju filma, promijeniti ime i prezime te se kandidirati na predsjedničkim izborima nudeći svim hrvatskim građanima ono što najviše žele – brzu, dostupnu i jednostavnu korupciju. 

Mitski tartan u Kušlanovoj

"Dok sam bio Dario, Juričan bio sam, ne bih rekao borac, nego svojevrsni edukator o korupciji. Sada kad sam Milan Bandić, prešao sam na svijetlu stranu korupcije i sve pozivam da mi se pridruže", govori nam redatelj i predsjednički aspirant Milan Bandić koji je upravo završio s rekreacijom na omiljenom tartanu gradonačelnika Milana Bandića. Na toj mitskoj stazi pokraj škole u Kušlanovoj ulici gradonačelnik Bandić je godinama trčao ukrug, na njoj je u četiri ujutro iz sebe ispuhao i bijes zbog izgubljenih predsjedničkih izbora, sklapali su se mutni dogovori, nezaposleni i dovoljno ulizivački nastrojeni bi po njoj trčali za Bandićem i ubrzo dobivali pročelnika mjesta u Gradskoj upravi.

Svita koja je trčala za gradonačelnikom znala je brojati i dvadesetak zajapurenih glava koje su znale da će im se sav znoj proliven trčanjem isplatiti. I oni sasvim nisko u gradskoj hijerarhiji znali su da tartan u Kušlanovoj mora biti savršen pa bi metlama s njega čistili snijeg da se gradonačelnik ne oklizne na koju pahulju. 

Susreti s protukandidatima i  biznisima na Adventu

Iz Kušlanove nas je Milan Bandić (ne gradonačelnik) poveo u aktualnu koruptivnu šetnju zagrebačkim Adventom kojemu je posljednjih mjeseci ušao duboko u utrobu. Za gotovo svaki štand i svaku kućicu nam govori kome pripada i kako je do nje došao. Na toj smo šetnji sreli i neke predsjedničke kandidate, ali i njihove usputne biznise. Pogledajte kako su reagirali na Milana Bandića (ne gradonačelnika) i zašto mu je krilatica: "Vjerujem u malog čovjeka, u obično ljudsko smeće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.