Protiv SDP-ovca pokrenut postupak. Objavio video na kojemu djeca viču "Za dom"

Screenshot: Index, Patrik Macek/Pixsell

"PRIJE nekoliko tjedana, na ovom sam pageu objavio ružan video, na kojem se vidi kako jedan trener djecu, koja su mu povjerena na čuvanje i odgoj, uči govoru mržnje.

Danas sam dobio obavijest da se zbog toga protiv mene vodi postupak. Što je ok, jer očito barem dio institucija u ovoj zemlji radi svoj posao...", napisao je na svojoj Facebook stranici SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin potvrđujući time da je protiv njega pokrenut postupak zbog objave videa na kojemu mali splitski nogometaši na terenu urlaju "Za dom spremni".

Kako je Index objavio prije nekoliko tjedana, djeca iz Dalmacije, starosti od 10 do 13 godina, pobjedu u finalnoj utakmici turnira u Barceloni, koju su igrali protiv djece iz Srbije, proslavila su urlajući ustaški pozdrav, a sve uz nadzor i poticanje nadležnih osoba iz kluba.

Podsjetimo, na snimci koju je Grbin objavio se vidi kako djeca, uz koju na terenu stoji stariji sijedi gospodin (najvjerojatnije trener momčadi), uzvikuju ustaški pozdrav. Na snimci se vidi kako stariji gospodin, vjerojatno trener, i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji način će vikati ustaški pozdrav.

"On viče 'Za dom', mi 'spremni'", kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.