Protesti protiv NATO-ovih uhićenja i ubojstava civila u Afganistanu

STOTINE ljudi izašle su na ulice grada Baghlan-e-Jadida u Afganistanu kako bi sudjelovanjem u protestnim skupovima izrazili svoje ogorčenje zbog samovoljnih uhićenja i ubojstava civila koje u toj zemlji provode snage NATO-a.

Šef provincijske vlade u tom dijelu Afganistana Assadullah Shahbaz potvrdio je lokalnim medijima da se na protestnom skupu okupilo između 900 i 1.000 osoba, koje su izašle na ulice potaknute ubojstvom jedne i uhićenjem dvije osobe, iza kojih stoje pripadnici NATO snaga.

Na protestnom skupu je rečeno kako su pripadnici NATO snaga usred noći u petak uvečer upali u jednu kuću, u kojoj su ubili jednog civila, a dvojicu su poveli sa sobom. Uzvikujući antivladine slogane i slogane protiv prisustva NATO snaga u toj zemlji, sudionici protesta su  najavili da će nastaviti sa okupljanjima sve dok se ne istraži pozadina ubojstva i uhićenja civila.

Predstavnici lokalnih vlasti pak tvrde kako uhićenja i akcija NATO-a nisu bili bezrazložni, te da je jedan od uhićenih u spomenutoj akciji zapravo talibanski zapovjednik. Policija je pak objavila kako provodi istragu o okolnostima incidenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.