Učenici i roditelji OŠ "Mijat Stojanović" prosvjedovat će zbog neriješenog problema sa zgradom

Screenshot: Google Street View

VIJEĆE roditelja OŠ "Mijat Stojanović" Babina Greda uputilo je dopis Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta vezano za najavljeni prosvjed roditelja i učenika škole.

"Prosvjed je organiziran kao apel za pomoć u rješavanju problema zgrade škole kojoj prijeti urušavanje, a učenici su preseljeni u druga mjesta.

Građevinska inspekcija je utvrdila u proljeće 2015.g. da građevinska jama neizgrađene sportske dvorane predstavlja opasnost za okolne građevine, posebice zgrade škole i općine. Do dana današnjeg nitko nije poduzeo nikakve radnje u cilju sanacije građevine.

Bez obzira na silne promjene ministara, određene strukture u Ministarstvu stopiraju projekte i obmanjuju javnost", napisala je u e-mailu s dopisom koji nam je poslala predsjednica Vijeća roditelja, Lucija Nedić.

Roditelji revoltirani

Razočarani i revoltirani roditelji jer se ništa nije napravilo u dva mjeseca na sportskoj dvorani a početak radova je nepoznat, najavili su prosvjed tako da neće puštati djecu u školu tri dana (od srijede 2.11. do petka 4.11.) te će u petak prosvjed biti organiziran i ispred same škole. S prosvjedom namjeravaju nastaviti sve dok se djeca ne vrate u Babinu Gredu a dvorana se ne nastavi graditi.

U dopisu Ministarstvu također traže odgovore na sljedeća pitanja:

"...tko je odgovoran za nastalu situaciju, zašto je posao gradnje dvorane dodijeljen tvrtki koja je bila u stečaju, zašto ugovor s prvobitnim izvođačem još uvijek nije raskinut, koliko je proračunskog novca utrošeno na izvođenje radova koji nisu nikad završeni, na kojem natječaju je tvrtka Watmont dobila posao za zatrpavanje i zašto su odustali, kome je u interesu da djeca putuju u Cernu, a ne u Štitar koji je udaljen 7 km, a Cerna 18km, zašto se čekao početak nastave da bi proglasili školu nesigurnom, a to se zna od proljeća 2015. godine (nalaz građevinske inspekcije)?", pišu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.