Prosvjed na Maksimiru sutra u 10,45 - i ovoga puta bilo pokušaja sabotaže

SUTRA, na Praznik rada, organizira se prosvjed u Maksimiru s početkom u 10,45 sati.

Iako je ranije najavljeno da će prosvjed početi u podne, početak je premješten jer su prosvjednici saznali da će se političari početi pojavljivati na Maksimiru već od 10,45 sati.

Prosvjed se organizira na Facebook grupi koja je bila platforma i za brojne "šetalačke" prosvjede koji su se održavali najviše u Zagrebu, ali i u mnogim drugim hrvatskim gradovima.

Sutra dolaze i "šetači" koji su u pet dana prehodali 202 kilometra!

Na stranici grupe prosvjednici su sinoć upozorili da ih se opet pokušava sabotirati. Jedan od prosvjednika napisao je da među građanima kolaju poruke kojima se poručuje da se prosvjed neće održati, što nije istina. "Dolje Vlada! Dođite i recite političarima što mislite o njima", poručuju.

Facebook grupa je također detaljno izvještavala o trojici prosvjednika koji su otišli pješke iz Zagreba na Krk kako bi u Melinama pokupili "solo-prosvjednika" Rikarda Mihajića Rikija. Danijel Prosvjednik, Hrvoje Prosvjednik i Denis Prosvjednik su u pet dana pješke prešli 202 kilometra i jučer u 16 sati stigli na Krk. Sutra će također sudjelovati u prosvjedu.

Sindikati ne samo da neće sudjelovati u prosvjedu, nego neće održati ni tradicionalnu povorku

Sindikati ne samo da neće sudjelovati u prosvjedima, nego ove godine neće organizirati čak ni tradicionalnu prosvjednu povorku od Trga bana Jelačića do maksimirskog parka. Standardno mlaki kada se radi o operativnom djelovanju, kao izliku su naveli da ne žele da njihova povorka bude iskorištena u političke svrhe.

Josipović u SAD-u, Kosor u Vatikanu

Premda su brojni političari najavili svoj dolazak na tradicionalno obilježavanja Praznika rada na Maksimiru, važno je istaknuti da se ondje sigurno neće pojaviti premijerka Jadranka Kosor, koja će sutra u Vatikanu prisustvovati beatifikaciji prošloga pape Ivana Pavla II., kao ni predsjednik Ivo Josipović, koji je danas otputovao u službeni posjet SAD-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.