Prosvjed ispred hrvatskog veleposlanstva u Beogradu: Vratit ćemo se u Hrvatsku

ČLANOVI Udruge ratnih vojnih invalida i obitelji nestalih iz Srpske Krajine danas su, povodom obilježavanja početka vojne akcije Oluja, održali prosvjed pred hrvatskim veleposlanstvom, nakon što su poslije komemorativnog skupa ispred Crkve Svetog Marka prošetali Beogradom.

Tijekom te protestne šetnje glavnim gradom Srbije, predsjednik udruge Rade Čubrilo poručio je hrvatskim vlastima da će se Srbi koji su prognani kad-tad vratiti u Hrvatsku. Uz to zatražio je od srpskih vlasti i oporbe da se ujedine kako bi naši istočnim susjedima vratili ugled i dostojanstvo, pišu srpski mediji.

Traže da im se vrati ustavni status konstitutivnog naroda u Hrvatskoj

Niti ovaj skup nije prošao bez predsjednika Skupštine Srpske Krajine u progonstvu Radea Ležajića koji je istaknuo kako je uvjet rješavanja "srpskog pitanja" u Hrvatskoj taj da im se vrati ustavni status konstitutivnog naroda. Na meti ovih prosvjednika nije bilo samo hrvatsko, nego i američko veleposlanstvo u Beogradu jer ti ljudi SAD smatraju odgovornim za propast Republike Srpske Krajine te stradavanje Srba u Hrvatskoj.

Pod američkim grijesima spominjali su se i urušavanje Republike Srpske te nezavisnost Kosova. Na kraju svoje šetnje Beogradom prosvjednici su srpskom predsjedniku Borisu Tadiću poručili da "politika ispričavanja" Hrvatskoj koja je počinila "genocid nad srpskim narodom" nije pravi put za mirenje i borbu za prava srpskog naroda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.