Pronašao zolju u slavonskoj šumi

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavic

NA PODRUČJU Policijske uprave brodsko-posavske tijekom vikenda nesavjesni su građani, u dva slučaja, na javnu površinu odbacili ubojita sredstva.

45-godišnjak je prekjučer prijavio policiji pronalazak ručnog bacača rakete u šumi, u blizini Baćinog Dola. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na mjestu pronalaska utvrdio da se radi o ručnom bacaču rakete M80, 64MM koji je preuzeo na siguran način.

Pronađena i protuoklopna mina

Jučer oko 9.30 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske zaprimio je dojavu o pronalasku odbačenog ubojitog sredstva u blizini Sibinja. Odmah je na mjesto događaja upućen policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se radi o protuoklopnoj mini TMM1, a koju je također na siguran način preuzeo. Policija podsjeća građane da je i dalje aktualna akcija ''Manje oružja – manje tragedija'', u kojoj mogu policiji, sukladno odredbama Zakona o oružju, dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija. Potrebna je samo odluka o dragovoljnoj predaji oružja i poziv na broj 192, nakon čega će stručno osposobljeni policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti ubojita sredstva.

Policija još jednom apelira na građane da ne donose samoinicijativno ubojita sredstva u policijske postaje zbog velike opasnosti od aktiviranja pri transportu, ali i da ih ne odbacuju na javnim mjestima jer time dovode u opasnost svoje sugrađane, a ponajviše djecu koja iz znatiželje i nesvjesna opasnosti mogu doći u doticaj s odbačenim ubojitim sredstvima što može prouzročiti tragediju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.