Problem za premijerku Kosor: SDP još uvijek suzdržan oko graničnog sporazuma

ČLANOVI SDP-a u saborskom Odboru za europske integracije i Nacionalnom odboru za praćenje pregovora danas su izrazili svoju suzdržanost oko ratifikacije Sporazuma o arbitraži sa Slovenijom.

Taj sporazum bi se ovih dana trebao naći i na klupama saborskih zastupnika koji ga trebaju izglasati sa dvotrećinskom većinom svih izabranih u najviše predstavničko tijelo u Hrvatskoj. Premijerka Jadranka Kosor bi se mogla naći u problemima, jer SDP-ovci još uvijek izražavaju svoju "konstruktivnu suzdržanost" koju su očitovali i prilikom prošle rasprave o sporazumu. Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije, SDP-ovac Neven Mimica, izjavio je kako su u stranci još uvijek suzdržani jer tijela SDP-a nisu donijela svoj stav.

Predsjednička kandidatkinja i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Vesna Pusić vjeruje kako će Sabor krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna ipak raspraviti i ratificirati Arbitražni sporazum. Potvrdila je kako se konzultacije među većim strankama nastavljaju  te da će se, nakon sastanka u četvrtak, postići konsenzus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.