Priveden napadač, već ima dosje. Pretukao djevojku kod Rijeke jer ga je odbila?

Ilustracija: Goran Kovačić/Pixsell

19-GODIŠNJA djevojka pretučena je u noći s četvrtka na petak u Viškovu navodno zato što je odbila nasrtljivog mladića.

Napadač je pronađen, doznaje Index.

"Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Riječ je o počinitelju kojega se sumnjiči da je 28. prosinca 2018. u ranim jutarnjim satima remetio javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Viškovu te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri hrvatske državljanke, starosti od 19 do 23 godine.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je jednu od navedenih djevojaka, 19-godišnjakinju, uz vrijeđanje naguravao i tjelesno ozlijedio ispred ugostiteljskog objekta te se potom udaljio s mjesta događaja. Djevojci je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede, a 26-godišnjaka su nakon cjelodnevne potrage sinoć u 19 sati pronašli i priveli na istraživanje policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.

Istraživanjem je k tome utvrđeno da je u proteklih desetak godina spomenuti osumnjičenik procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog djela naročito drsko i nepristojno ponašanje, 26-godišnjak je prekršajno prijavljen i bit će doveden nadležnom Prekršajnom sudu", izvijestila je jutros policija.

Odbila ga je pa ju je napao?

Da je djevojka napadnuta jer ga je odbila, objavio je Novi list koji je razgovarao sa svjedocima. Naime, jedan od svjedoka napada na djevojku ispričao im je kako se sve dogodilo oko 3.30 sati nakon zatvaranja kluba kada je prvo započeo verbalni sukob navedene djevojke te skupine od četiri mladića, koji su bili vidno pijani. Jedan od njih se, piše Novi list, nabacivao djevojci te je pokušavao uvjeriti da bude s njima.

Kako je ona to odbila, on ju je napao.

Nasilnici su se razbježali, a djevojka je prevezena u Hitnu.

Zašto policija nije jučer izvijestila o napadu?

"Jedan muškarac pretukao je mlađu djevojku od oko 19 godina. Udario joj je glavom snažno o asfalt jedno dva puta. Hitna pomoć je stigla po djevojku tek oko sat vremena nakon što se to dogodilo, a ona je cijelo to vrijeme nepomično ležala na podu onesviještena Jedna djevojka joj je pomagala da se tijekom tog vremena ne uguši, a kasnije je stigla i policija. Takve scene se prilično često događaju, ali nitko ništa ne poduzima”, istaknuo je čitatelj portala Fiuman.hr koji je zamolio za anonimnost te se pitao zašto policija nije izvijestila o događaju odmah u petak.

"Nismo objavili jer intenzivno tragamo za počiniteljem, a kako je kod djevojke riječ o lakšim ozljedama mislili smo da o tome možemo obavijestiti javnost i sutra. Nadali smo se da ćemo do tada uhvatiti počinitelja. Nakon 24 sata možemo podignuti tjeralicu za počiniteljem", odgovorili su jučer Indexu iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.