Prijave za subvencionirane stambene kredite sve su bliže

Foto: Press

"PREŠAO sam tridesetu, nije to za mene." "Samac sam, ne mogu se prijaviti na to." "Sigurno ne zadovoljavam uvjete za prijavu." Ovo su samo neke od najčešćih zabluda koje imamo kada su u pitanju subvencionirani stambeni krediti, idealni partner u potrazi za osamostaljenjem i kupnjom prve nekretnine za pojedince, parove ili obitelj.  U proljeće 2023., šesti put zaredom, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) pokrenut će novi krug subvencioniranih stambenih kredita, što pruža priliku za boljim uvjetima prilikom kupnje prve nekretnine.

Iako su kuće i stanovi trenutno skupi, trend pada cijena nekretnina se ne očekuje. Za većinu je najvažnija usporedba cijena posjedovanja nekretnine s cijenom najma, za koji se očekuje da će rasti i u budućnosti. Ako se odlučite za subvencionirani stambeni kredit, uvjet za njegovo odobrenje je da u svojem vlasništvu nemate nekretninu ili da posjedujete nekretninu, ali je prodajete zbog kupnje veće. Ako ste ovaj uvjet ispunili, drugi važan uvjet je da ste mlađi od 45 godina i da imate prebivalište u Republici Hrvatskoj. 

Na putu do kupnje prve nekretnine sigurno ćete imati puno pitanja i dilema, a kako biste ih sve jednostavno riješili, OTP banka d.d. je pripremila niz odgovora na najčešće nepoznanice vezane uz subvencionirane stambene kredite. Ako ne pronađete odgovore na vaša pitanja, uvijek se možete obratiti zaposlenicima banke, koji će u najbržem roku učiniti sve da u trenutku predaje zahtjeva za subvencionirani stambeni kredit budete potpuno spremni.

Zašto se prijaviti za subvencionirani stambeni kredit?  

Subvencioniranim stambenim kreditima dugoročna zaduživanja za nekretnine postala su znatno povoljnija. U zadnjih pet godina na ovaj je način oko 25 000 mladih obitelji i samaca riješilo je svoje stambeno pitanje. Želite li sudjelovati u programu subvencioniranja u godini koja dolazi, do njegovog raspisivanja je potrebno izabrati nekretninu ili zemljište na kojem ćete graditi svoj budući dom, prikupiti potrebnu dokumentaciju i odabrati banku u kojoj ćete realizirati subvencionirani stambeni kredit.  

Partner za odabir doma iz snova 

Pozivamo vas da se već sada obratite OTP banci d.d. i prijavite putem kontakt forme za više informacija kako biste na vrijeme prikupili svu potrebnu dokumentaciju.

Svi predani zahtjevi će se obrađivati redoslijedom kojim su i zaprimljeni, a dobra vijest za sve zainteresirane jest da je stopa odobravanja zahtjeva OTP banke d.d. poslanih  APN-u u ovoj godini iznosila 99%. OTP banka d.d. svojim klijentima nudi obradu predanih zahtjeva u kratkom roku, pružanje svih potrebnih informacija i podrške kod prikupljanja potrebne dokumentacije, procjenu nekretnine u roku od dva radna dana te odobrenje subvencioniranog stambenog kredita u roku od tjedan dana. Zahvaljujući povoljnim uvjetima, statistika u tekućoj godini pokazuje kako je u OTP banci d.d. 35 % veći tržišni udio u subvencioniranim stambenim kreditima nego u redovnim stambenim kreditima.  

Ispunite kontakt formu i obratite se OTP banci d.d. s povjerenjem, a zauzvrat ćete dobiti svu pomoć pri kupnji ili izgradnji doma iz snova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.