Pretučeni supetarski vatrogasac koji je branio Srbe je ipak teško ozlijeđen

DEŽURNA zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu kvalificirala je kazneno djelo počinjeno protiv dvadesetšestogodišnjeg supetarskog vatrogasca, koji je branio napadnute sezonske radnike srpske nacionalnosti, kao teško tjelesnu ozljedu.

Gle čuda - višestruka fraktura nosa ipak nije "teška ozljeda u pokušaju"

Tako su tijela kaznenog progona nakon dva dana uspjela shvatiti da višestruka fraktura nosa s pomakom koštanih ulomaka u nosu - a ozlijeđeni nam je rekao da mu baš to piše u liječničkom nalazu - nije teška ozljeda u pokušaju, kako je tvrdila policija u prijavi podnesenoj protiv dvadesetdvogodišnjeg napadača, nego čista teška ozljeda, bez pokušaja.

Policija je ozljedu prvo okvalificirala kao lakšu, tvrde da im je liječnik tako rekao

Kako doznajemo u državnom odvjetništvu, ozljeda je prekvalificirana "nakon što je pristigla medicinska dokumentacija".

Jučer su nam, pak, u glasnogovorništvu splitske policije izjavili kako im je upravo liječnik koji je pregledao ozlijeđenog vatrogasca kazao da je riječ o lakšoj ozljedi, premda se višestruke frakture s pomakom u pravilu kvalificiraju kao teške ozljede.

Kao što je poznato, dvadesetšestogodišnjak je pokušao obraniti četvero sezonskih radnika srpske nacionalnosti napadnutih nedaleko od prostorija supetarske Torcide. Prema dostupnim informacijama, napadači su na Brač došli na Torcidin kup koji je u subotu održan u Supetru, a sve je počelo kad je petnaestak napadača čulo da žrtve - djevojka i tri momka - govore ekavicom. Krenuli su za njima, urlali "di je Srbin", udarali ih, oborili na pod, cipelarili, a kada je vatrogasac pokušao smiriti napadače i on je udaren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.