Preminuo fra Zvjezdan Linić, pogreb u srijedu

Foto: Facebook/Kuća susreta Tabor

JEDAN od najpoznatijih hrvatskih franjevaca, pater Zvjezdan Linić, umro je noćas u 73. godini života, nakon teške bolesti. Fra Zvjezdan Linić izgubio je bitku s rakom.

"Draga braćo i sestre, danas, u subotu 7. prosinca 2013. godine, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo naš brat fra Zvjezdan Linić, u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.

O sprovodnim obredima javit ćemo Vam naknadno. Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru Božjem!", objavljeno je rano jutros na Facebook stranici Kuće susreta Tabor.

Kasnije su izvijestili: "Misa zadušnica s obredima ispraćaja fra Zvjezdana Linića bit će u srijedu 11. prosinca u 14 sati u franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru. Nakon mise ukop će biti u franjevačkoj grobnici na groblju u Samoboru".

Prvo mislili da je cista, najavili operaciju

O fra Linićevom lošem zdravstvenom stanju prve su vijesti stigle početkom ožujka, kad je poznati karizmatik završio u bolnici. Prvo se mislilo da ima cistu na mozgu. Planiralo je se odstraniti operacijom.

No, naposljetku se ispostavilo se kako je riječ o tumoru koji nije operabilan. Tad je pušten iz bolnice uz preporuku liječenja radio terapijom i kemoterapijom.

Fra Zvjezdan Linić rođen je 1. ožujka 1941. godine u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Često je održavao duhovne obnove i seminare.

"Čovjek se muči i trudi da zaradi, da ima što više novca sve dok ne izgubi zdravlje, a kad izgubi zdravlje, onda potroši sve što je zaradio da bi nekako došao opet do svoga zdravlja"


Karizmatični franjevac posebno će ostati upamćen po duhovnim seminarima koje su pohodile tisuće, bili vjernici ili ne, a mnogi tvrdili i da su čudesno ozdravili. Propovijedajući duhovnu obnovu i život u Kristu, fra Linić često je upravo zdravlje posebno isticao.

"Jedan pametan čovjek je rekao: koliko toga čovjek troši, namjeri se na svašta, muči se i trudi da zaradi, da ima što više novca sve dok ne izgubi zdravlje, a kad izgubi zdravlje, onda potroši sve što je zaradio da bi nekako došao opet do svoga zdravlja. Zdravlje nam je važno, tu smo najosjetljiviji", isticao je Linić.

U Samoboru je kao trajni spomen iza sebe ostavio Kuću susreta Tabor u kojoj su mnogi na duhovnoj obnovi tražili svoje odgovore.

"Piše negdje da je to duhovna obnova obraćanja, pa onda ozdravljenja, pa onda oslobođenja. Pitaju me često, pogotovo novinari, treba li se biti na cijelom programu. Pa jasno da se treba, tko god može", govorio je Linić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.