Preminuo Boris Mutić, legenda hrvatskog sportskog novinarstva

U SEDAMDESETOJ godini života preminuo je Boris Mutić, umirovljeni novinar i komentator Hrvatske televizije. Mutić je jutros nakon teške bolesti preminuo u bolnici Merkur.

Veteran sportskog novinarstva je bio izvjestitelj sa 16 Olimpijskih igara i sa 42 svjetska prvenstva, a komentirao je prijenose u 22 sporta.

Posebna specijalnost su mu bili skijanje, gimnastika i košarka, a komentirao je i plivanje, klizanje i konjički sport. Tridesetak godina je prenosio nogomet. Bio je poznat po tome što se za natjecanja najradije spremao razgovarajući sa sportašima, trenerima i članovima momčadi.


"Nipošto ne izostaviti emocije u pravom trenutku"

"Tijekom prijenosa treba stvoriti vezu s gledateljima i nipošto ne izostaviti emocije u pravom trenutku", znao je reći. 2004. primio je nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora za posebne zasluge u sportskom novinarstvu.

Rodio se 31. listopada u Karlovcu, a u Zagrebu je završio Učiteljsku školu i diplomirao na Kineziološkom fakultetu. Inače, zajedno sa Antom Kostelićem bio je prva generacija studenata tadašnjeg Fakulteta za fizičku kulturu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.