Predsjednik Mesić odlikovao zaslužne komuniste

STJEPAN MESIĆ danas je, u skladu s najavama, dodijelio visoka državna odlikovanja brojnim uglednicima koji su doprinijeli razvoju sporta, kulture, društva i stvaranju klime koja je rezultirala proglašenjem nezavisnosti Hrvatske.

Odličja su dobili bivši predsjednik Sabora Anđelko Runjić, član predsjedništva Centralnog komiteta SKH Branko Caratan, sekretar predsjedništva Centralnog komiteta SKH Drago Dimitrović, akademik Dušan Bilandžić, predsjednik Predsjedništva SR Hrvatske Ivo Latin, zadnji komunistički premijer Hrvatske Antun Milović, a posmrtno će biti odlikovan Celestin Sardelić, koji se smatra jednim od najzaslužnijih za provođenje demokratskih promjena unutar SKH.

Redom Hrvatskog pletera također su odlikovani i Tomislav Buntak, Marina Fijak, Dragutin Poljak, Emil Klimo, Vladimir Čamba i Vicko Šoljan. Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića Mesić je odlikovao Veljka Bulajića, Berislava Klobučara, Jasnu Melvinger, Lazara Merkovića, Vojislava Sekelja, Petka Vojnića Purčara i don Brana Sbutegu, koji su odlikovanja dobili zbog zasluga u promicanju kulture.

Zbog zasluga u sportu Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Ivan Ico Horvat, Branko Omazić i Josip Stmečki. Red Danice hrvatske s likom Antuna Radića za zasluge u prosvjeti su odlikovani Pavica Gvozdić i Palma Klun Posavec, dok je Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za zasluge u zdravstvu i socijalnoj skrbi dobio Radomir Pavičević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.