FOTO Požar progutao imanje kod Požege, šteta je milijunska

Foto: Požega-EU

VELIKI požar izbio je u subotu, 7. travnja, na posjedu obitelji Janković u požeškoj općini Kaptol. Prema nekim procjenama, šteta je gotovo milijunska i još se ne zna tko je može nadoknaditi. Uništeno je sve što je vatrena buktinja zahvatila, piše portal Požega-EU.
 
Na svu sreću, u zadnji trenutak spašene su životinje iz staje u čemu su obitelji Janković pomogli susjedi.
 
 
Obitelj Janković posjetio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u pratnji načelnika općine Mile Pavičića.
 
Ostali su bez riječi kad su vidjeli razmjere požara i u nevjerici slušali gazdaricu koja je kroz suze nabrajala što su sve izgubili - od gospodarskih objekata u kojima su bila goveda, krave, tovni bikovi i telići, do 22 radna stroja te hrane za ishranu stoke.
 
 
 
Sva stoka izvučena je iz štala. Nije bilo stradanja, no i drugi dan, po riječima članova obitelji, stoka je još u šoku i ne prima hranu, posebno se to ističe kod onih najvećih tovljenika, najvećih bikova, koji su uskoro trebali ići u otpremu u mesnu industriju. Ako se stanje ne popravi i ne krenu s hranjenjem, morat će ih otpremiti u klaonicu.
 
 
"Žao mi je zbog ove tragedije koja je pogodila jedno poljoprivredno gospodarstvo obitelji Janković u našem kraju. Općina će svakako u proračunu pronaći sredstva za pomoć, a evo sa županom pokrenut ćemo i širu akciju pomoći. Uvijek se kod ovako velikih tragedija senzibilizira šira društvena zajednica za pomoć", rekao je kaptolski načelnik Mile Pavičić.
 
"Naši lokalni gospodarstvenici već su mi se javili i iskazali volju za pomoć. Nadamo se da ćemo im uspjeti što više olakšati ovakvu situaciju, da se to obnovi i da im se nabave potrebni poljoprivredni strojevi za obradu zemlje i proizvodnju hrane za stoku", dodao je Pavičić, istaknuvši da je ovoj obitelji koja na poljoprivredi radi u dvije generacije ovo jedini prihod i od nje radom svojih ruku živi.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.