Povjerenstvo odlučilo, Kovačić nije uhljebljivao u Omišu

Foto: FaH

IVAN Kovačić, potpredsjednik vlade, ministar uprave i gradonačelnik Omiša, nije kao gradonačelnik uhljebljivao svoje poznanike, odlučilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Protiv Kovačića netko je podnio anonimnu prijavu da je utjecao na provođenje javnog natječaja i zaposlio osobe koje su bile s njim na kandidacijskoj listi za izbore. Sporna su zapošljavanja u gradsku upravu i gradsko komunalno društvo.

Zanimljivo, s istim popisom kandidata čija zapošljavanja je istraživalo i povjerenstvo, prošlog mjeseca nam se javio Ivan Škaričić, predsjednik omiškog HDZ-a i bivši gradonačelnik.

"Ivan Kovačić, sada potpredsjednik Vlade i ministar uprave je kao gradonačelnik Omiša zaposlio Nevena Lelasa na mjesto direktora " Vodovoda " Omiš. Neven Lelas je bio izabran u Gradsko vijeće na Kovačićevoj listi", pisao nam je Škaričić te dodao da su po političkoj podobnosti zaposleni i Zorica Terzić te Mateo Ulić, oboje u gradsku komunalnu službu", tada je pisao Škaričić Indexu sa službene mail adrese Doma za stare i nemoćne u Splitu, gdje ga je zbrinuo HDZ nakon gubitka omiških izbora.

Sa sličnom pričom javio nam sei bivši omiški gradonačelnik Škaričić


U Omišu su tada ostali zatečeni njegovim istupom, istaknuvši da rade sve u skladu sa zakonom, a prisjetili su se i nereda koji ih je dočekao upravo u resorima gdje su zaposlili ljude s Kovačićeve liste.

"Preuzeli smo vlast nakon mandata gospodina Škaričića te smo zatekli komunalni odjel u vrlo lošem organizacijsko-funkcionalnom stanju. Određeni zakonom propisano poslovi se nisu obavljali ili su se obavljali na nedovoljno kvalitetan način. Na primjer, u 25 od 31 naselja nisu bili popisani objekti te se nije izvršavala naplata komunalne naknade", upozorio je tada omiški dogradonačelnik Ivo Tomasović.

Također, uzvratili su Škaričiću isto mjerom te su naveli da su u gradskim uredima "zapošljavane osobe s lista mjesnih odbora HDZ-a, a istaknuti pojedinci HDZ-a nisu plaćali komunalni doprinos."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.