Potraga za Madeleine McCann britansku policiju stajala 750 tisuća funta

BRITANSKA policija objavila je da je za potragu za malenom Madeleine McCann, koja je nestala 2007. godine u portugalskom ljetovalištu, potrošila oko 750 tisuća funta.

Nije pronađen niti jedan trag djevojčice koja je u svibnju trebala napuniti šest godina. Za njom je pokrenuta međunarodna potraga uz koju su njezini roditelji vodili i snažnu medijsku kampanju, no sve to skupa nije pomoglo u pronalasku djevojčice, pišu svjetski mediji. 

Portugalska policija i tužiteljstvo prestali tražiti djevojčicu

Nakon što su portugalska policija i tužiteljstvo prekinuli potragu za Madeleine, roditelji su platili privatne istražitelje koji su nastavili raditi na slučaju. U ponedjeljak je policija iz Leicestershirea, okruga iz kojeg je djevojčica, objavila kako je u njezinom slučaju tijekom 2008. i 2009. godine potrošila 196 tisuća funta. Već prije je policija izvijestila kako su u 2007. i 2008. godini u potrazi potrošili 548 tisuća funta.

Madeleine je 3. svibnja 2007. godine nestala iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia de Luz. Nakon toga su njezini roditelji osnovali fond za pomoć u traženju nestale djevojčice, a u taj su fond svoj novac dali i mnogi poslovni ljudi te zvijezde iz svih dijelova svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.