Posavec: Nezavisna platforma Sjever će ako bude potrebe podržati vladu ljevice

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Nezavisne platforme Sjever (NPS), međimurski župan Matija Posavec izjavio je danas u Ludbregu da će, ako bude prilike i potrebe, njegov NPS podržati vladu ljevice, a da u 3. izbornoj jedinici na izbore izlaze samostalno.

Rekao je to uoči svečane sjednice ludbreškog Gradskog vijeća, koja se održava u povodu obilježavanja Dana grada Ludbrega, a na svečanu sjednicu stigao je i predsjednik Republike Zoran Milanović.

"Na izbore idemo čisto, onako kako smo funkcionirali do sada, a to je snažna zaštita interesa sjevera Hrvatske kao najproduktivnijeg, najinovativnijeg i najrazvijenijeg hrvatskog kraja, kojeg do sada nijedna vlada nije mazila ni podržavala u onoj mjeri u kojoj zaslužuju ovi građani", ustvrdio je Posavec.

Posavec: U ustavno-pravne forme se ne želim miješati

Odgovarajući na novinarska pitanja, pojasnio je i kako gleda na Milanovićevu kandidaturu za premijera, za koju je Ustavni sud u ponedjeljak objavio da predsjednik RH Milanović dok obavlja tu dužnost, ne može biti kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima  i ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke.

Matija Posavec kaže da se u ustavno-pravne forme ne želi miješati. "To miješanje karata i reakcija javnosti koja je bila evidentna od petka nadalje, će sasvim sigurno motivirati veći izlazak birača na izbore. Veći izlazak sasvim sigurno daje tim izborima veći demokratski legitimitet i s te strane je to dobro", smatra Posavec.

Dodao je kako su aktivnosti nastale Milanovićevom kandidaturom definitivno izazvale reakciju javnosti.

"Ako bude potrebe i prilike Nezavisna platforma Sjever će podržati vladu ljevice"

Novinare je zanimalo i postoji li mogućnost da NPS koalira s HNS-om, na što je Posavec odgovorio da u 3. izbornoj jedinici idu samostalno, a u nekim drugim izbornim jedinicama razgovaraju s partnerima centrističkih stranaka.

"Drugdje razgovaramo, potpisujemo ovaj tjedan i deklaraciju sa županom Jelićem jer imamo stvarno dobru suradnju Međimurske i Šibensko-kninske županije na spoju zelene i plave Hrvatske. To je vezano uz 9. izbornu jedinicu, ali bit ćemo nazočni u 1. i 2. izbornoj jedinici", istaknuo je predsjednik NPS-a i međimurski župan.

Odgovarajući na novinarska pitanja Posavec je otkrio i koga bi prije podržao – Andreja Plenkovića ili Zorana Milanovića. "Ako bude prilike, ako bude potrebe, ako bude mogućnosti, Nezavisna platforma Sjever podržat će vladu ljevice", zaključio je Posavec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.