Policija objavila uzrok eksplozije u zgradi u Zagrebu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

EKSPLOZIJA u zagrebačkom Stenjevcu u kojoj je jučer poslijepodne jedna osoba teže i tri lakše ozlijeđene izbila je najvjerojatnije zbog plina u stanu.

Zagrebačka policija je izvijestila da se eksplozija u Ulici Stjepana Ladiša dogodila, iz zasad neutvrđenog razloga, najvjerojatnije zbog plina.

Teško ozlijeđena 64-godišnjakinja

Od posljedica eksplozije teško je ozlijeđena 64-godišnja vlasnica stana, kojoj je liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice, a još su tri osobe zadobile lakše ozljede.

Prilikom pomoći stanarima i njihove evakuacije iz zgrade lakše su ozlijeđena dvojica policajaca.

Eksplozija je oštetila više stanova u stambenoj zgradi, dok su krhotine stakla oštetile nekoliko vozila na parkiralištu zgrade.

Slijedi pregled statike zgrade

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su naknadno izvijestili kako je u eksploziji oštećeno šest stanova.

“Zbog nastalih oštećenja sutra će se provesti statički pregled zgrade, a nakon njega uslijedit će pregled plinskih instalacija i atestiranje dimnjaka.  

Danas je stanarima omogućen ulazak u svoje stanove kako bi mogli uzeti osnovne potrepštine, a svima koji su to zatražili, Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Gradski ured za socijalnu skrb i branitelje osigurao je nužni smještaj i prehranu u obližnjem gradskom objektu”, poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.