Mladi vatrogasac poginuo kod Garešnice dok je čistio sušaru. Objavljeni detalji

Foto: JVP Garešnica

25-GODIŠNJI pripadnik DVD-a iz mjesta Kaniška Iva, nedaleko od Garešnice, jučer je stradao dok je pokušavao očistiti mobilnu sušaru za žito.

Policija je danas objavila detalje nesreće.

"Zahvatio ga je rotirajući dio na sušari"

"Jučer, 30. listopada, oko 14:30 sati, u Kaniškoj Ivi, 25-godišnjak je u krugu tvrtke u kojoj nije zaposlenik traktorom dovezao mobilnu sušaru za žitarice u namjeri da ju opere. On je sa sušare za žitarice skinuo metalni, limeni poklopac s donje strane te ju pustio u pogon tako što je uključio kardansko vratilo na traktoru.

Nakon toga je uključio visokotlačni perač, prišao do otvora na sušari u namjeri pranja čime je došao u opasno područje radnog stroja gdje ga je zahvatio rotirajući dio na sušari. Uslijed zadobivenih ozljeda 25-godišnjak je na mjestu događaja preminuo.

Očevidom je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Garešnica, a očevidu je prisustvovao i inspektor zaštite na radu.

Naložena je obdukcija tijela stradalog, a također će se u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru obaviti i sve druge izvidne i dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nesretnog događaja", pišu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

JVP Garešnica: Najteže su intervencije kad je riječ o prijateljima

O tragediji je na Facebooku izvijestio JVP Garešnica navodeći kako su oko 15 sati zaprimili dojavu centra 112 da je potrebna asistencija hitnoj medicinskoj pomoći u mjestu Kaniška Iva.

"Dolaskom na mjesto intervencije dobivamo informaciju da je mladu osobu puž od sušare uvukao u samu sušaru te da je proglašena trenutna smrt. Samo vađenje unesrećene osobe napravit će se nakon izvršenog očevida. 

Pregledom same lokacije shvaćamo da je riječ o našem prijatelju i vatrogascu DVD-a Kajgana Z. B.-u. Ni jedna intervencija nije laka, ali kad je riječ o prijateljima, te su najteže. Prijatelju, počivaj u miru", napisali su.

"Svoj obitelji i prijateljima izražavamo najdublje saučešće", dodali su. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.