Policija ispituje otmičara Jaycee Lee o ubojstvima tri maloljetnika

SEKSUALNOG prijestupnika Phillipa Garrida policija ispituje o tri ubojstva koja su "začuđujuće slična" otmici Jaycee Lee Dugard koju je on izveo prije 18 godina, javljaju svjetski mediji.

Dvije godine prije otmice Jaycee Lee na sličan način oteti su brat i sestra Jennifer i Charles Chia, stari šest i sedam godina, dok su se vraćali sa autobusne stanice do svog doma u Renu. Njihovi posmrtni ostaci nađeni su devet mjeseci kasnije u području gdje se Garrido, navodno, često kretao.

Treće ubojstvo za koje ga policija sumnjiči je ono sedmogodišnje djevojčice Monice DaSilve koja je oteta također u Renou u svom domu, 1990. što je godinu dana prije otmice Jaycee Lee.

Garrido je izričito želio "slatku, plavu djevojčicu

Način na koji je Jaycee Lee oteta izazvao je zgražanje ovih dana nakon što je žena Phillipa Garrida koja je bila s njim dok se to dogodilo, otkrila detalje zločina.

Par je, kako tvrdi  Nancy Garrido, odabrao djevojčicu za vrijeme vožnje automobilom na koju su otišli upravo kako bi odabrali dijete koje će oteti. Nancy Garrido kaže kako je njen muž izričito želio "slatku, plavu djevojčicu".

Kad je ugledao Jaycee Lee na ulici, lice mu se odmah razvuklo u osmjeh i rekao je svojoj ženi kako želi upravo nju. Tada 11-godišnja djevojčica bila je na ulici s prijateljima, stoga su grabežljivci odlučili pričekati bolju priliku za otmicu. Vratili su se već sljedećeg jutra i oteli je na putu do autobusne stanice otkuda je Jaycee Lee išla u školu.

"To je bio pravi dječji šoping", komentirao je Nancyine izjave bivši kalifornijski tužitelj Michael Cardoza.

Milijun dolara za ispovijest?

Nakon što je javnost saznala neke od detalja vezanih za samu otmicu, uskoro će biti poznato i kako je 18-godišnje zatočeništvo izgledalo iz perspektive same žrtve, Jaycee Lee Dugard.

Naime žrtva "američkog Fritzla" gostovati će u Oprah showu i pričati o svojem životu s otmičarom. Navodno će za svoje gostovanje dobiti milijun dolara, a emisija bi trebala biti emitirana u prosincu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.