Policija će obilaziti parkinge šoping-centara i tražiti djecu ostavljenu u autima

Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

VARAŽDINSKA policija za sutra je najavila preventivno-represivnu akciju u kojoj će na parkinzima trgovačkih centara gledati ostavljaju li roditelji djecu bez nadzora u automobilima dok obavljaju šoping.

Iz Policijske uprave varaždinske objasnili su cilj akcije. 

"S obzirom na predstojeće visoke temperature i sprječavanje neželjenih događaja, navedena preventivna akcija ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu i promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece", navodi se u priopćenju.

Akcija će se provoditi na idućim lokacijama: Trgovački centar Supernova (Optujska ulica 171, Varaždin) od 9 do 10 sati; Lidl (Optujska ulica 74, Varaždin) i Kaufland (Koprivnička ulica 17, Varaždin) od 10 do 11 sati; TC Plodine i TC Lidl (Gospodarska ul.) od 11 do 12 sati i TC Lumini (Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec) od 12 do 13 sati.

U navedenoj preventivnoj akciji policajci će pristupiti osobama koje prevoze djecu te im prilikom njihovog dolaska ili odlaska iz trgovačkog centra uručiti letak "Ne ostavljajte djecu samu u vozilima".

U lipnju je, podsjetimo, Hrvatsku šokirao slučaj iz Knina kada je preminuo petogodišnji dječak kojega je otac ostavio ujutro u automobilu umjesto u vrtiću i otišao na posao. Dijete je u besvjesnom stanju pronađeno oko 15 sati, no nažalost bilo je prekasno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.