VIDEO Policajac u SAD-u upucao tinejdžera parkiranog ispred McDonald'sa

Screenshot: YouTube/NBC News

POLICAJAC iz policijske postaje San Antonio (SAPD) dobio je otkaz nakon što je u nedjelju, 2. listopada upucao 17-godišnjaka dok je jeo na parkiralištu McDonald'sa.

Neimenovani službenik, za kojeg je odjel naveo da ima sedam mjeseci iskustva u radu kao policajac, otpušten je zbog kršenja "pravila obuke i procedura". 

 

SAPD je priopćio da je policajac prethodne nedjelje navečer odgovorio na nepovezani poziv za uznemiravanje u McDonald'su i pritom primijetio automobil za koji je smatrao da je prethodnog dana sudjelovao u bijegu od policije te pozvao pojačanje.

Pet puta pucao na automobil

Na videosnimci kamere na uniformi službenika vidi se kako on, prije nego što je došlo pojačanje, prilazi automobilu, otvara vrata i naređuje vozaču da izađe. Vidno iznenađeni tinejdžer, koji je jeo na vozačkom mjestu, ubacio je u rikverc i krenuo unatrag.

Policajac je zatim pet puta pucao na automobil.

SAPD je priopćio da je tinejdžer pronađen u blizini s više rana od vatrenog oružja. U vozilu se nalazila još jedna osoba, ali ona nije zadobila ozljede. Tinejdžer je do srijede ostao u bolnici, rekla je policija, a optužen je za izbjegavanje pritvora i napad na policajca koji je naveo da su ga udarila vrata automobila dok se tinejdžer vozio prema natrag.

Odvjetnik tinejdžera Brian Powers rekao je za CNN da ga je ured okružnog tužitelja okruga Bexar u petak obavijestio da tužitelji odustaju od optužbi protiv njegovog klijenta.

SAPD navodi kako provodi istragu incidenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.