Djevojku tijekom utrke izbolo 30 stršljena. Spasio ju je policajac, opisao kako

VUKOVARSKA policija pohvalila se svojim djelatnikom Stjepanom Čošićem, strastvenim trkačem. Kako su priopćili, dugogodišnji ultramaratonac je na svojoj jubilarnoj 200-toj utrci spasio život 25-godišnjoj natjecateljici Ines Jozić iz Slavonskog Broda.

To se dogodilo u subotu 19. rujna, kada je Čosić, s još 26 natjecatelja među kojima i šest žena, trčao na trail ultramaratonu "Dilj trail - 46 km".

Budući da je alergična na ubode insekata, pomogao joj je dati ampule deksametazona koje je imala uz sebe te pozvao pomoć i utrku završio treći. Nije dvojio ni sekunde i kroz gusto raslinje probio se do trkačice koju su izboli stršljeni.

"Čuo sam je da jauče"

"Negdje na 23. kilometru, približio sam se trkačici i u jednom dijelu gdje je gusto raslinje bio je raščišćen samo put od širene negdje pola metra. Čuo sam trkačicu koju znam od ranije s utrka da jauče i zapomaže. U prvi tren sam pomislio da je ozlijedila nogu ili nešto slično, međutim kad sam došao bliže vidio sam roj stršljena iznad nje. I ona mi je rekla da joj pomognem, da su je izboli stršljeni", rekao je Čošić u razgovoru za RTL Danas.

Trkačica je doživjela 30 uboda stršljenom, a vukovarski policajac, iako nikada do tada nije davao injekcije, tada je morao. Najviše uboda imala je po glavi i po leđima. Uz pomoć Ines, po struci medicinske sestre, uspio joj je dati dvije injekcije u venu.

'"Imali smo problem s venama koje se nisu vidjele. Gledali smo da odaberemo najpogodniju. Hvala Bogu, uspio sam obje uspješno dati", kazao je Čošić.

Završio je treći

Ines se sada dobro oporavlja. Nakon što je stigla pomoć, Čošić je nastavio utrku i završio kao treći.

"Nekih 15 minuta sam bio uz Ines. Čekao sam da dođe grupa trkača koja je bila iza nas. Zvao sam ih da dođu što prije, ali sam i rekao da se paze stršljena jer svi sljedeći trkači su morali proći istom rutom. Jednog od trkača u grupi koja je prva dotrčala do nas, također su izboli stršljeni i on nije završio utrku. Žalio se da mu noga trne", opisao je Čošić.

Nakon što su iz druge grupe rekli da će Ines nositi do prve pomoći, on se vratio utrci i uspio završiti kao treći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.