Pokrenut postupak protiv bivše pročelnice Konzervatorskog odjela u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

POKRENUT je postupak protiv Žane Baće, bivše pročelnice Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, potvrdilo je Ministarstvo kulture za Dnevnik Nove TV.

Uočena su odstupanja od uobičajene prakse i postupanja koja su u suprotnosti s pravilima struke kada je u pitanju rad bivše pročelnice Baće. 

Nova TV doznaje da su problem potvrde projekata koje su se izdavale bez uvjeta, građevinskih dozvola i konzervatorskih elaborata.

Osim protiv bivše pročelnice, postupak je pokrenut i protiv jedne dubrovačke arhitektice koja je radila na tim projektima. Njoj prijeti gubitak licence za rad na zaštićenoj kulturnoj baštini, dodaju. 

Sporni projekti

Projekt zbog kojeg su pokrenuti ovi postupci već je bio izložen javnosti. Riječ je o projektu Peskarija, odnosno 3D animaciji zamišljenog montažnog objekta. Na kraju je utvrđeno da nije smio dobiti dozvolu i radovi su obustavljeni. 

Drugo, sporan je i jedan dubrovački ljetnikovac, projekt kojim je podignuto čak sedam belvedera. Nova TV piše da se propusti odnose na uništavanje kulturnih svojstava zaštićenog kulturnog dobra. U oba projekta uključeni su privatni investitori. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.