Pokopana je Mihaela Berak (21)

Foto: Pixsell/Borna Jaksic

DANAS je u Osijeku pokopana Mihaela Berak, osječka studentica čiji život je naprasno završen prošlog tjedna. Velik broj ljudi danas je došao na osječko groblje ispratiti Mihaelu Berak na posljednji počinak. Za lijesom je hodala neutješna obitelj.

Podsjetimo, Mihaelu Berak, mladu osječku studenticu prava hicem iz pištolja usmrtio je policajac Marko Smažil. Index je sinoć, podsjetimo, objavio poruke koje je o policajcu koji je optužen za njezino ubojstvo Mihaela ranije slala prijateljici, ali i poruke koje je razmjenjivala s njim. Iz poruka je razvidno da se žalila na njegovo ponašanje te ga je nazivala "opsesivnim" i "posesivnim".

>> Index objavljuje poruke u kojima se ubijena djevojka žalila na policajca

U par dana od samoubojstva do ubojstva

Policija je u odgovoru na Indexov upit poručila kako o porukama zbog tajnosti izvida ne može ništa reći. Važno je napomenuti da je policija prvo neslužbeno rekla da se radi o samoubojstvu, a potom službeno tvrdila da se radilo o pucnju iz nehaja prilikom "nemarnog rukovanja oružja", no Državno odvjetništvo policajca je osumnjičilo za ubojstvo.

Radi se o praktički nezapamćenom slučaju da je od kvalifikacije slučajnog usmrćivanja općeopasnom radnjom iz nehaja (dakle čak ne ubojstva iz nehaja nego još blažeg kaznenog djela), kako je čin mladog policajca opisala osječka policija, došlo do kvalifikacije ubojstva. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.