U Njemačkoj golemi Airbus jedva sletio zbog orkanskog vjetra, pogledajte snimku

Screenshot: YouTube

SJEVER Njemačke je u četvrtak pogodila snažno nevrijeme s orkanskim udarima vjetra. Orkan Xavier odnio je sedam života, uništio krovove kuća, poplavio podrume, počupao brojna stabla i poremetio gotovo cijeli promet u tom području.

>> U Njemačkoj nakon orkanske oluje najmanje sedam mrtvih, otežan promet, uništene kuće

>> Sjever Njemačke pod orkanskim naletima vjetra, sedam mrtvih: "Ne izlazite iz kuća!"

Za vrijeme trajanja orkana Xaviera, Airbus A380 tvrtke Emirates s 500 sjedala pokušao je sletjeti na pistu aerodroma u Dusseldorfu. Slijetanje je prošlo relativno mirno, sve do trenutka u kojemu su kotači dotaknuli tlo. Tada se pilot morao izboriti sa snažnim vjetrom kako bi avion održao na pisti.



Autor snimke koju je na YouTubeu u samo dva dana pogledalo više od 5,5 milijuna ljudi, napisao je kako je snimio nekoliko tisuća slijetanja aviona u nekoliko zračnih luka u Europi tijekom proteklih godina. Ovo slijetanje avionom Airbus A380 bilo je "iznimno teško i zahtjevno".

"Iako je u početku sve djelovalo u redu, piloti su morali upotrijebiti sve svoje znanje kako bi avion poravnali s pistom i to izgleda prilično nevjerojatno. Nikada nisam vidio tako ogromnu reakciju aviona na vjetar, no srećom 500 putnika u avionu je sretno sletjelo na aerodrom. Ovo je video snimka koja svjedoči velikom umijeću pilota", napisao je ispod snimke njezin autor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.