Pogledajte dopis kojim Bandićeva pročelnica sama za sebe traži novčanu nagradu

Foto: FaH/RTL Potraga

U RTL-OVOJ emisiji Potraga objavljen je dopis kojim Bandićeva pročelnica Sanja Cvjetko Jurković sama za sebe traži novčanu nagradu za uspješnost. Inače, radi se o pročelnici koja stoji iza fijaska zvanog Ljeto na Savi, koji su građani Zagreba platili 13 milijuna kuna.

Sanja Cvjetko Jurković pročelnica je zagrebačkog gradskog Ureda za strateško planiranje, a u dopisu koji je slala višestrukom USKOK-ovom optuženiku i još uvijek aktualnom zagrebačkom gradonačelniku traži nagradu za uspješnost. Pročelnica u tom dopisu hvali samu sebe, nabraja koliko se zalagala, ističe svoj doprinos te od Bandića traži suglasnost za naknadu za uspješnost.

"Slijedom navedenoga, mišljenja smo da je ispunila uvjete za isplatu dodatka za uspješnost u radu, u visini od jedne njezine plaće, utvrđenu gore navedenim Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u rad, te molimo Vašu suglasnost za isplatu dodatka za pročelnicu", piše sama o sebi pročelnica Cvjetko Jurković u dopisu Milanu Bandiću.

Za što je točno tražila i dobila novčanu nagradu?

Nagrađena je dodatkom za uspješnost za spomenik žrtvama Holokausta koji od početka slovi kao jedan od najspornijih gradskih projekata, piše RTL.

Taj spomenik jedinstven je u svijetu: posvećen je žrtvama Holokausta, no židovska ga zajednica ne želi i traži da se drugačije zove. Primjerice, na sam dan otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni radovi za spomenik za šest milijuna Židova stradalih u Holokaustu reagirali su iz židovske zajednice pitajući zagrebačkog gradonačelnika zašto se, uz središnji europski memorijal koji postoji u Berlinu, u Zagrebu podiže spomenik iste namjene i istoga naziva te tvrdnjom da bi u Zagrebu trebalo očekivati spomenik žrtvama NDH. Stručna javnost je imala i još uvijek ima ozbiljne primjedbe na ovaj projekt koji niče pored Glavnog kolodvora, no nagrađena pročelnica nije imala nikakvih problema s dodatkom za uspješnost ovog u startu kontroverznog projekta, navodi RTL. 

Ured koji vodi pročelnica Cvjetko Jurković stoji i iza, primjerice, besmislenog i skandaloznih 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio fijaskom. RTL nije uspio doznati je li financijski nagrađena i za taj projekt, no nije jedina iz redova Bandićevih najbližih suradnika koji su nagrađeni za "izuzetnu uspješnost". 

Dopis pročelnice koja traži nagradu od Bandića by Index.hr on Scribd

Izvor: RTL Potraga

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.