Počinje suđenje bivšoj SDP-ovoj pročelnici, pijana autom usmrtila čovjeka

Foto: Glas Istre/Fiuman

NA Županijskom sudu u Puli uskoro će početi suđenje Veri Begić, bivšoj SDP-ovoj pročelnici Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu koja je optužena za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu koja je za posljedicu imala smrt Umažanina Igora Soldatića (41), javlja Glas Istre. Begić je u kolovoz prošle godine pijana i vozeći u krivom smjeru izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga, dok su njegova supruga i dijete ozlijeđeni.

Uskoro će se održati pripremno ročište

Kako doznaje Glas Istre, uskoro će se održati pripremno ročište na kojem će prisustvovati samo tužiteljstvo i obrana i na kojem će biti određen datum početka glavne rasprave. S obzirom na to da je kazneno djelo za koje se Begić tereti predviđena zatvorska kazna od tri do 15 godina, sudski postupak vodit će se na Županijskom, a ne na Općinskom sudu.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza prošle godine, pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala Peugeotom te na dionici čvor Buje, izvan naselja Nova Vas, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se iz suprotnog smjera pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Vozač preminuo, a supruga i dijete ozlijeđeni

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog vozila najprije udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici. Vozač je uslijed silovitog sudara zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo. Njegova supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

Begić je nakon nesreće pritvorena, a nakon mjesec dana je puštena na slobodu uz mjere opreza

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.