Pljačkaška banda prokopala put u parišku banku i ispraznila 20 privatnih sefova

PLJAČKAŠKA banda prokopala je put do trezora pariške banke te ispraznila gotovo 200 privatnih sefova.

Banda je u subotu navečer alatom prokopala tunel do trezora pariške banke Credit Lyonnais, zavezala čuvara te devet sati čistila sefove prije nego što je banku zapalila. Još nije procijenjena vrijednost ukradene robe.

Profesionalno obavljen posao

Jedan od istražitelja je rekao da su pljačkaši profesionalno obavili svoj posao. Banda je u banku upala oko 22 sata u subotu, a napustila je oko 7 sati u nedjelju. Iz podruma susjedne zgrade su prokopali nekoliko tunela te u jednom trenutku napravili rupu u zidu veličine 80 centimetara kako bi ušli u banku.

Izazvali su požar kada su izlazili kako bi uklonili sve tragove i dokaze te je to pokrenulo sustav protiv požara koji je poplavio zgradu. Čuvar je pobjegao neozlijeđen. Teško će biti utvrditi točnu vrijednost ukradene robe, jer jedino klijenti banke znaju što se nalazi u njihovim privatnim sefovima.

Tri dana i noći kopali do trezora banke u Nici

Mediji su ovu krađu odmah usporedili s onom legendarnom od prije 30 godina kada je banda Alberta Spaggiarija tri dana i noći kopala kako bi ušla u trezor banke Societe Generale u Nici. Iz banke je odnijela 50 milijuna franaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.