Plenkovićev čovjek od povjerenja tvrdi: Dalićka će biti smijenjena, Ramljak ostaje

Foto: Patrik Maček/Pixsell

VIŠE izvora bliskih premijeru Andreju Plenkoviću, jedan od njih je i čovjek od njegova najvećeg povjerenja, potvrdilo je Nacionalu da Plenković razmišlja o smjeni Martine Dalić dok bi Ramljak ostao dovršiti posao do kraja. To bi bio i logičan rasplet ove situacije jer je jeftinije maknuti Dalićku nego Ramljaka.

Naime, kako je i Index već pisao, prema odredbama roll up ugovora koji je potpisao Ante Ramljak, on je praktički nesmjenjiv. I to zato što za njegovu smjenu vlada mora imati odobrenje zajmodavaca na čelu s američkim strvinarskim fondom Knighthead Capital, u protivnom oni mogu aktivirati naplatu milijardu eura teškog kredita.

Današnji Nacional koji se u posljednje vrijeme čini dosta blizak premijeru Plenkoviću, piše kako Plenković s najužim krugom suradnika traži izlaz iz ove situacije, a on sam, kao i suradnici, ali i ministri u vladi, smatraju da Martina Dalić mora postati bivša potpredsjednica te da je ona veliki teret ovoj vladi.

"Premijer još nije donio konačnu odluku. Osjeća se izdano, osjeća se kao da je zagazio u živo blato, do gležnja, ali ako uskoro ne donese odluku mogao bi potonuti dulje", kaže izvor za Nacional. "Primio je metak kojega nije vidio da dolazi", kazao je drugi izvor.

Ramljak iz afere u aferu


Index je proteklih tjedana otkrio više Ramljakovih afera, od toga da je angažirao vlastitu firmu u Agrokoru do toga da je bio zaposlen u svojoj firmi dok je preuzeo Agrokor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.