Pitali smo Kseniju Kaleb kojih joj je pet omiljenih knjiga

Foto: Privatna arhiva

PEDIJATRICA Ksenija Kaleb postala je poznata javnosti kao liječnica koja je jedina učinila sve kako bi spasila život dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića, čija je smrt potresla cijelu Hrvatsku.

Ova Metkovčanka je završila Medicinski fakultet u Zagrebu 2000. godine nakon čega je odradila jednogodišnji staž u Domu zdravlja Metković i Općoj bolnici Dubrovnik te se zaposlila u Hitnoj medicinskoj pomoći Metković. U siječnju 2009. krenula je na specijalizaciju pedijatrije, a specijalistički ispit je položila u ljeto 2013. i odmah počela raditi kao pedijatar u DZ Metković. 

Ksenija Kaleb je za Index otkrila svojih pet omiljenih knjiga.

12 pravila za život - Jordan B. Peterson 

12 pravila koja potiču čitatelja da mijenja poglede na svijet, potiče na promjenu sebe, a samim time, čineći svijet boljim.

Genijalna prijateljica - Elena Ferrante

Knjiga u kojoj možemo prepoznati sebe u nekom dijelu djetinjstva, odrastanja i života. Knjiga govori o dugotrajnom prijateljstvu koje je protkano snažnim emocijama.

Kradljivica knjiga -  Markus Zusak

Divna priča o djevojčici i smrti u vrijeme nacističke Njemačke u biti je priča o nadi koja živi usred užasa i strahota. Ovo je knjiga koja budi emocije gotovo jednake kao Dnevnik Ane Frank. 

Dora i Minotaur - Slavenka Drakulić

Roman o Dori Maar, knjiga koja prikazuje put jedne posebne žene koja doživljava mentalni slom, tj. koja je "emotivno ishlapila" u prezahtjevnom i iskorištavajućem odnosu s Picassom. 

Gonič zmajeva -  Khaled Hosseini

Roman koji se čita u jednom dahu i koji prekrasno dočarava odnos dvojice afganistanskih dječaka. Prožet je snažnim osjećajima i sigurno će izmamiti suzu iz oka čitatelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.