Petrov: Biskupe Košiću, prestanite mi dijeliti političke savjete

Foto: FAH

SISAČKI biskup Vlado Košić opet se upetljao u politiku izjavom kako od Mosta očekuje koaliciju s HDZ-om koji je ovom crkvenom djelatniku očito omiljena stranka.

“MENI je žao što na bilo kakav način pojedinci iz Crkve ili bilo koje druge religijske skupine misle da se imaju pravo uplitati u politički život. Mogu sudjelovati u političkom životu, ali ne smiju imati utjecaj. Poručio bih gospodinu Košiću i svima ostalima da se suzdrže od bilo kakvih komentara, jer to ne djeluje stimulirajuće. Političari bi se manje trebali slikati s biskupima, a puno više raditi za ljude koji su im dali glas”, jučer je čelnik Mosta Božo Petrov jasno rekao što misli o biskupovom savjetu.

Biskup koji s propovjedaonice šalje ekstremno desne političke poruke i koji je dočekao i blagoslovio osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, a potom blagoslovio šatoraše i ministra branitelja Miju Crnoju koji je nakon samo tri dana smijenjen, očito se osjeća pozvanim dijeliti političke savjete.

Posebno mu je na piku Božo Petrov kojemu se početkom godine ispričavao putem Facebooka.

"Gospodine Petrov, žao mi je što Vas osobno ne poznajem i što sam Vas možda na svojem fb-profilu prije desetak dana povrijedio. Molim za oproštenje. Zapravo sam se rugao mogućnosti da se produži vladavina onih koji su sve učinili da se ponizi i Crkvu i hrvatske branitelje i hrvatsko obrazovanje i hrvatski sport i hrvatske radnike", napisao je tada u Facebook poruci biskup Vlado Košić.

Košić se na svom Facebooku obrušio na politiku SDP-a i MOST-a te premijera Zorana Milanovića otvoreno nazvao komunistom. Poručio je kako se nije nadao da će "Petrov tako nasjesti i odvesti Most u ralje komunista". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.