Perivoj Ane Rukavine u Šibeniku otvoren na njen rođendan

NA ROĐENDAN Ane Rukavine je u podnožju tvrđave Sv. Mihovila u Šibeniku otvoren novouređeni perivoj koji nosi njeno ime. Majka Ane Rukavine Marija, svima je zahvalila na pomoći i potpori u radu Zaklade Ana Rukavina i uređenju perivoja.

Mlada novinarka Ana Rukavina je umrla 2006. godine od leukemije, a njeno pismo "Želim život" pokrenulo je pravu lavinu po pitanju doniranja koštane srži. Njena majka je osnovala i Zaklada Ana Rukavina, koja je uz pomoć mnogobrojnih pojedinaca, tvrtki, ustanova te političkih stanaka ujedinila hrvatske krajeve i ljude dobra srca u plemenitoj misiji proširenja Registra potencijalnih darivatelja koštane srži i osnivanja javne Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine.

Nakon održanih 164 akcija u 86 gradova, u Registar je upisano 32.585 dobrovoljnih darivatelja, od čega ih je 9.702 tipizirano i upisano u svjetski Registar. Zaklada Ana Rukavina kao svoju buduću misiju želi omogućiti financiranje istraživanja novih terapijskih mogućnosti u liječenju leukemija, limfoma i malignih limfoma te stipendiranje mladih stručnjaka u Hrvatskoj i inozemstvu s ciljem stvaranja istraživačkog centra u Hrvatskoj.

Projekt uređenja perivoja je pokrenut na inicijativu predsjednice Zajednice žena HDZ-a Katarine Zrinski i državne tajnice u Ministarstvu vanjskih poslova, te lokalnog šibenskog ogranka Zajednice. Anina majka i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, Marija Rukavina, zahvalila je svima na ideji i projektu.

I.M.
Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.